hvid logo ingen baggrund rektangel (nyes
 • Mads Rune Holdgaard Halvorsen

Walk & Talk for Jobsøgende

Opdateret: 9. apr. 2021Der er jo nærmest ikke noget bedre end at komme ud at gå en tur, når man skal møde nye mennesker og falde godt i snak. De fleste oplever også en følelse af velvære ved at gå - både fysisk og psykisk. En gåtur kan bare noget. Og en gåtur - faktisk en hel del gåture - er lige præcis, hvad denne artikel handler om. Men altså ikke helt almindelige gåture.. Det her er facilterede gåture med et klart formål om at udvikle mennesker, udvide perspektiver og om at flytte personlige grænser.Hvad er Walk & Talk for Jobsøgende?

I Walk & Talk for Jobsøgende deltog 8 jobsøgende i en serie af 12 faciliterede workshops over 6 uger. Vi gik i naturen eller byen og holdt et skarpt fokus på selvrealisering, sparring med ligesindede og på at blive bedre til at søge de jobs, der giver mening og passer til den enkelte.


Missionen var at undersøge, om faciliterede Walk & Talk workshops kan styrke den mentale sundhed og det faglige fællesskab og dermed have en forebyggende effekt på ledighedsstress. Og måske endda gøre ledighedsperioden kortere.


Derfor blev deltagerne målt på områder såsom selvrapporteret stress og ensomhed. Samt på hvor motiverede de var for at søge jobs. Der blev også målt hvor stærkt de følte, at deres faglige netværk var.Hvorfor Walk & Talk?

Inden vi kommer til de saftige resultater, vil vi tage et øjeblik til at fortælle, hvorfor vi har valgt Walk & Talk som metode. Det er nemlig ikke kun fordi det er skønt at gå. Man skal jo udvælge sin fremgangsmåde, så den passer til situationen, og hér passer Walk & Talk perfekt.


Når du kommer ud ad døren og går en tur, så opnår du et kreativt boost. Et forskerteam fra Stanford University fandt frem til, at man i en divergent thinking test blev ekstremt meget bedre til at finde nye måder at bruge en genstand. Testpersonerne fik faktisk 60 % flere idéer når de gik, i forhold til når de sad. Det er et vanvittigt værdifuldt boost når man er jobsøgende og skal komme på nye idéer til at søge jobs og måder at tænke om sig selv.


Teknisk set kan du også gå indendørs, for det er handlingen at gå, der har en effekt, men vi foretrækker i den grad at komme ud og lade nye sanseindtryk inspirere. Den friske luft er nok heller ikke så skidt.Hvor godt gik det?

Nu til de saftige resultater. I projektet målte vi ugentligt på en række områder, og der var forbedringer på samtlige.


På områderne ‘tilfredshed med jobsøgning’, ‘motivation for jobsøgning’ og ‘følelsen af at have de rigtige redskaber’ så vi en moderat stigning på hhv. 6, 7 og 4 point på en 100-skala.


Deltagernes følelse af at se mening i jobsøgningen steg med 18 point mens selvrapporteret stress og ensomhed faldt med hhv. 10 og 17 point.


Vi bad dem også om at vurdere styrken af deres faglige netværk, og det flyttede sig fra 39 til 68 - altså en stigning på 29 point.Der var også umådelig god feedback generelt, idet projektet fik en gennemsnitskarakter på 9 ud af 10. I projektet har vi også haft gæstedeltagere med, og samtlige af disse vil anbefale Walk & Talk for Jobsøgende til andre ledige.


En deltager udtrykte sig således om sit udbytte af Walk & Talk for Jobsøgende:


”Bedre overblik på min jobsøgning, virkemidler til styring af stress og sparring med de øvrige deltagere”


Gruppen af faste deltagere ses stadig og er i skrivende stund ved at finde ud af præcis, hvordan de skal mødes fremadrettet - en proces vi hjalp dem i gang med.


I løbet af projektet fortalte flere af de 8 faste deltagere om deres udbytte af projektet:


- De havde været til flere jobsamtaler end før.

- Én aftalte virksomhedspraktik med mulighed for løntilskud

- Én fandt et deltidsjob i sin ønskede branche.


Kort efter projektet fandt tre af deltagerne job.


Ovenstående data om effekten for de jobsøgende sammenholdt med, at de i høj grad gav udtryk for at projektet har hjulpet dem tættere på job, giver anledning til at tro på vores tese om, at Walk & Talks om selvrealisering og faglig sparring har en betydelig effekt på oplevelsen af arbejdslyst samt motivation for og effekt af jobsøgningsaktiviteter.Udfordringer

Nå, men intet projekt uden udfordringer, så det havde vi selvfølgelig også. Her tager COVID-19 æren for næsten samtlige af de vejbump vi kørte over.


Det var meningen, at der skulle have deltaget gæster, der kunne tilføre gruppen ekstra energi ved samtlige Walk & Talks, men grundet Corona blev det skåret drastisk ned. Når der var gæster med, fik vi at vide, at det var en rigtig god oplevelse for både deltagere og gæster.


Et forsamlingsloft på 5 personer betød, at vi i stedet for at være hele holdet samlet var nødt til enten at dele os i to grupper eller lave digitale events. Begge dele blev afprøvet og var en succes.


Forsamlingsloftet betød også at i stedet for 12 events, blev det samlet til 17 events og en del flere timer end beregnet.Tips til en fantastisk Walk & Talk

Nu vil vi gerne dele noget af den viden vi har tilegnet os, så mange flere kan bruge det fantastiske redskab, som en Walk & Talk workshop er. Projektet var for jobsøgende, men metoden kan bruges til meget meget mere.


PLANLÆG - på overfladen virker Walk & Talk måske som en helt almindelig gåtur, men det er det meget langt fra. Skal du arrangere én, anbefaler vi på det kraftigste, at du planlægger workshoppen nøje, og lægger dig fast på, hvad der skal snakkes om.


Det er en fordel, hvis du:

 • planlægger ruten så I går uforstyrret for trafiklarm samt vind og vejr.

 • indlægger stop hvor I tager plenum snakke, deler viden og måske snupper et gruppebillede.

 • har arbejdsspørgsmål eller opgaver med, som I løser i workshoppen.


FACILITÉR - tag styringen og skab rammen for dem du har med på Walk & Talk , men vær ikke bange for at lade dem gå på opdagelse inden for rammen.


Rammen sætter du ved at:

 • bruge et redskab, samtalekort eller en dims som kan kickstarte snakke, der er relevante for emnet.

 • deltagerne skifter samtalepartner hvert 8 - 15 minut og du følger op når der byttes.

 • holde workshoppen på max 1½ time.


FREKVENS - hvis du vil bruge Walk & Talk som et fast redskab, så planlæg hvornår og hvor ofte I skal ud at gå på forhånd. Og hold planen også i vind og uvejr. Regnvejr afværges let med et teknologisk vidunder - paraplyen.


Vi anbefaler:

 • Én gang ugentligt.

 • Halvanden time.

 • Fast tidspunkt.


ANLEDNING - Walk & Talk er super godt til mange forskellige møder og workshops. Nemlig når man skal være kreativ og åben for idéer. Men det er faktisk bedre at sidde ned, når der informerer, planlægger og udregner.


Brug Walk & Talk når du:

 • brainstormer idéer.

 • skaber nye relationer.

 • sætter fokus på åben og ærlig dialog.Fremadrettet

Nu kigger vi på at skalere projektet, og der er jo et væld af muligheder. Vi er blevet ret skarpe på at facilitere online, så geografien er ikke nødvendigvis en stopklods for at nå ud til rigtig mange jobsøgende.


Dog er det ikke nogen hemmelighed, at vi foretrækker at stå over for dem vi faciliterer workshops for, og derfor er vores højeste ønske at fortsætte med det.


I den anledning er vi ved at indlede nogle interessante partnerskaber, og det glæder vi os til at fortælle mere om.


For nu vil vi blot opfordre til at komme ud og nyde forårsvejret til en god omgang Walk & Talk.Kilde til artikel Stanford University studiet:

https://news.stanford.edu/2014/04/24/walking-vs-sitting-042414/


59 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle