hvid logo ingen baggrund rektangel (nyes
  • Mads Rune Holdgaard Halvorsen

God arbejdslyst! Hvorfor er det vigtigt for min virksomhed?

Opdateret: 2. okt. 2020

Kender du følelsen af at være motiveret af dit arbejde og se frem til at give dig i kast med den næste udfordring? Dét er god arbejdslyst!


Og det skal vi have mere af, for det er alfa og omega, når det kommer til kvaliteten og effektiviteten i vores arbejde. Der er faktisk forsket en hel del i arbejdslyst. Kort sagt så kommer god arbejdslyst af mange ting: gode kollegaer, den rette mængde udfordringer, viden om at man bidrager til noget større eller måske en vis grad af medbestemmelse. Når dét sker, føler man sig motiveret for sit arbejde, selv når man ikke jubler af glæde.


God arbejdslyst bidrager til motivation, giver grobund for kreativ problemløsning og skærer endda ned i antallet af sygedage. Vi er overbevist om, at langt de fleste er interesseret i netop dét. Så her er tre betragtninger om intern motivation og tilhørende spørgsmål du kan stille dig selv for at komme i gang med at fremme god arbejdslyst.


1. Medbestemmelse giver rammerne for kreativ problemløsning. Spørg dig selv: Hvor stor frihed er der til at vælge arbejdsopgaver, team, fremgangsmåde og tid på min arbejdsplads?


2. En tilpas udfordring giver mulighed for, at man udvikler sig og øger sin performance. Spørg dig selv: Hvordan sikrer jeg, at mine opgaver udfordrer mig uden at overvælde mig?


3. Mening i ens arbejde skaber sammenhold og motivation. Spørg dig selv: Hvordan mærker jeg, at mit bidrag betyder, at mit team klarer sig bedre?


Spørgsmålene er tænkt som et tankeeksperiment, der kan være det første skridt på vejen mod god arbejdslyst.


Gør I allerede noget for at arbejde med arbejdslyst eller har brug for at få italesat arbejdslyst i jeres virksomhed? Så må I meget gerne kontakte os.


 

En sand udvikler - gennemslagskraftig entusiast


God arbejdslyst - Mads Rune Holdgaard Halvorsen
Mads Rune Holdgaard Halvorsen - Partner & Konsulent

Ovenstående er den overskrift jeg uden hint af ydmyghed vil give mig selv fordi jeg altid forsøger at forbedre og få det bedste frem i en situation.


Kilden til min energi i forhold til god arbejdslyst springer ud af en undren, som allerede kom frem da jeg var ungarbejder – og den undren forbavser mig faktisk stadig: Hvorfor er der dog så mange uudnyttede potentialer, ineffektive arbejdsmåder og fnidder som ødelægger folks motivation? Det har jeg altid undret mig over.


Og så tændes der en ild i mig, og jeg føler en enorm lyst til at udvikle de potentialer, som jeg ser – når jeg hjælper virksomheder og medarbejdere med, at sætte ord på netop deres behov, ser jeg dem bruge det til at arbejde med udvikling af deres forretning. Se dét er noget der er fedt for en, som er entusiast helt ind til kernen


Når jeg inviterer medarbejderne med på en af vores workshops, skinner min indre entusiast igennem, og så sker der det, at vi alle lader os rive med og byder ind med idéer og synspunkter. Når vi på den måde er fælles om at skabe god arbejdslyst, så bliver løsningen bæredygtig og giver afkast i rigtig lang tid. Dét er fedt for mig og det er uden tvivl en enorm fordel for virksomhedens vækst, bundlinje og sammenhold.


#Godarbejdslyst!


Hilsen Mads

80 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle