hvid logo ingen baggrund rektangel (nyes
  • Rasmus Hoffensetz

Trivselsmåling: Syv arbejdslyst-faktorer og hvordan de kan bruges i din virksomhed

Opdateret: 2. okt. 2020


God arbejdslyst via arbejdslystmåling
Trivselsmålingen GAIS

Arbejdslyst og trivsel af medarbejere, kan være en langhåret eller uhåndgribelig proces - Især hvis der er travlt i din virksomhed. Så hvordan kan du nemt gøre noget ved det og få målt din personlige arbejdslyst eller den overordnede arbejdslyst på din arbejdsplads. Du kan eksempelvis også være leder af et team eller virksomhedsejer og stå over for samme udfordring. Måske kender du følgende spørgsmål:

  • Hvorfor er effektiviteten eller produktiviteten hos mine medarbejdere faldet?

  • Trives mine medarbejdere?

  • Har de lyst til at komme på arbejde i min virksomhed?

  • Er jeg en god leder?

  • Hvad kan jeg gøre for at min virksomhed bliver et bedre sted at arbejde


 

Læs mere om hvorfor god arbejdslyst er vigtigt for din virksomhed

 


God arbejdslyst via arbejdslystmåling
Gennemgang af resultater for trivselsmåling

Et godt sted at starte er at tage den gratis trivselsmåling ved GAIS, som kan give et forskningsbaseret estimat på, hvor udfordringer kan befinde sig i din virksomhed, når det kommer til arbejdslyst og trivsel af medarbejdere. Arbejdslyst kan inddeles i syv faktorer, som er listet nedenfor:1 - Medbestemmelse

Handler om indflydelse på arbejdsopgavers omfang, type, udførelse og beslutninger.

2 - Mening

Handler om at mærke, at ens arbejde har betydning - f.eks. når man ser sit bidrag have en positiv betydning for ens team, eller at det gør en forskel for andre mennesker.

3 - Resultater

Handler om at se, at ens arbejde medfører nogle håndgribelige resultater på vej mod et mål.

4 - Mestring

Handler om oplevelsen af at blive bedre til ens arbejde og mærke, at man behersker sit arbejdsområde, men også at arbejdet passer til ens kompetencer.


5 - Kollegaer

Handler om det sociale og faglige samvær og om hvorvidt der er tillid og anerkendelse mellem kollegaer.

6 - Ledelse

Handler om oplevelsen af en dygtig, nærværende og støttende leder, som man har tillid til og kan sparre med.

7 - Balance

Er både work-life balance, men også en følelse af, at der er balance mellem en opgaves sværhedsgrad, egne kompetencer, krav til kvalitet og tidsrammer.


Her i Danmark er det mening, mestring, balance og ledelse der er de faktorer som har den største effekt på overordnede arbejdslyst. Det varierer dog fra person til person og mellem arbejdspladser, men det vil altid være en fordel at arbejde aktivt med at forbedre arbejdslyst. Hvordan I bedst muligt udvikler jeres arbejdslyst og oplever øget motivation, færre sygedage og i sidste ende bedre performance, er netop det, vi hos Hoffensetz & Halvorsen kan hjælpe med. Kunsten i en succesfuld implementering af bedre arbejdslyst ligger i at vedligeholde processerne – det skal være kontinuerligt, og stopper ikke efter et bestemt antal dage/uger/måneder - Derudover er det også vigtigt at bruge de rette metoder eller værktøjer til de rigtige situationer. Som virksomhed kan I eksempelvis lave en trivselsmåling hvert kvartal, eller bruge et værktøj udviklet under workshop eller lignende. Lær mere om hvordan vi inddrager trivselsmålinger og workshops til at fremme arbejdslyst i vores Arbejdslyst 360 koncept.


Arbejder I aktivt med arbejdslyst i din virksomhed og hvordan gør I det?


#Godarbejdslyst #Trivselsmåling


De venligste hilsner

Rasmus Hoffensetz

111 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle