hvid logo ingen baggrund rektangel (nyes
  • Rasmus Hoffensetz

Arbejdslyst i virkeligheden – Nye muligheder og medbestemmelse

Opdateret: 2. okt. 2020Hvordan vender du som leder en mulig udfordring til en fordel for virksomheden, og hvordan inddrager du dine medarbejdere så alle er med til at fremme arbejdslysten?


Anders stod overfor en spændende og særdeles nervepirrende situation. Konen havde fået tildelt et rejselegat på et år til USA – og Anders skulle da med. Men med lovende karriere hos Create it REAL i Danmark, var spørgsmålet bare, hvordan det kunne lade sig gøre. Her er Anders' arbejdslysthistorie fra virkeligheden.
En leder der ser muligheder frem for begrænsninger

Billede af Anders fra Create it REAL til brug i hans arbejdslysthistorie.
Anders - Key Account Manager i Create it REAL

Jeg var selvfølgelig spændt på, hvordan min situation ville være med arbejdet, men vi (CEO Jeremie og Anders, red.) havde snakket lidt i forvejen om at det kunne være sjovt at prøve noget med salg” fortæller Anders og fortsætter: ”Han var meget forstående og så ligesom en mulighed frem for en begrænsning.”


Med en kombination af hjemmekontor på amerikansk grund og en helt ny stilling som Key Account Manager, var der en løsning: Anders skulle åbne markedet i USA for Create it REAL. For Anders var det ekstremt nerve-pirrende, og han understreger: ”I forhold til trivsel, så fungerede det her kun fordi, at der var et team herhjemme, der var klar. Altså vi har virkelig hinandens ryg.”

Billede af Jeremie, CEO i Create it REAL og Anders' leder
Jeremie - CEO i Create it REAL

Fra ledelsens perspektiv handlede det om at se muligheder i udfordringen. ”I thought: What are we going to do if he is not here?” fortæller Jeremie og fortsætter: “And then i tried to turn it into - how could we actually benefit from that. Okay it's actually pretty cool. He could be in US and actually chasing customer and opening that market for us – which he did. Successfully.”


Med Jeremies afslappede og løsningsorienterede tilgang blev udfordringen vendt til en unik mulighed for at åbne et nyt marked, fremme Anders karriere i virksomheden og dermed også beholde en værdifuld medarbejder.Meningen med 'arbejds'livet

Hvad skulle der til for at et år i en ny stilling og endda i et nyt land, kunne lade sig gøre?


Anders genkender sine egne værdier i arbejdspladsens, og han oplever, at de dyrker deres vision og mission, og så sker der altså noget med motivationen”Jeg tror, at fordi jeg er så enig i vores mission statement, og det vi laver - og det tror jeg alle her egentlig er - så kan jeg også arbejde næsten hvordan det skulle være, og stadig kunne levere noget, jeg kan være glad for” Fortæller Anders og fortsætter: ”Det er også på grund af den her frihed, man får til at udfolde sin egen kreativitet, og deraf finde ud af, hvad man vil!” Kreativ frihed, indflydelse, opbakning fra teamet og enighed om værdier, var altså nøglen, som gjorde Anders solo eventyr i USA mulig. Det er god arbejdslyst!Plads til nye idéer skaber godt fællesskab


I konteksten arbejdslyst og medarbejdertrivsel, bruger Create it REAL meget tid på at inddrage og motivere sine medarbejdere, og derfor har de lige haft en ‘employee appreciation week’, hvor pizza party, retro night og personliggjorte instagram posts om medarbejderne skabte fællesskab. ”Det var vores nyeste marketingsmedarbejder Juliana der fandt på det … Så der er helt klart plads, til at man kan gå forrest og få sat sine projekter i søen. Og det har altid også været det der motivere mig helt vildt, at der er plads her til at være kreativ og udfolde sig”


Billede af Juliana fra Create it REAL til Anders' arbejdslysthistorie
Juliana - Digital Marketing Specialist i Create it REAL

Juliana fortæller selv: ”I feel that everyone respects my opinions and they give me the flexibility to do what I think is best for the company. I think it’s important to try new things and I was happy that everyone was willing to go along with it.”


Jeremie har sat rammerne for åbenhed og plads til nye tiltag, uanset hvem der kommer med dem: ”My starting point for any new situation is to think of risk/opportunity and try to balance it.” kommenterer Jeremie.


Arbejdslyst vinklen

Medbestemmelse, mening, åbenhed og godt fællesskab blandt kollegerne er nogle af de nøgleord, der går igen i Anders' arbejdslysthistorie fra virkeligheden. Vi kan kun hylde en virksomhed, der formår at se udfordringer som muligheder, og som giver plads til den enkelte. Det er præcis den tankegang, en leder skal besidde for at drive en velfungerende virksomhed i et vækststadie.


Åbenhed og plads til nye idéer viser medarbejderne at de bliver lyttet til og at de har reel indflydelse – hvis vi snakker arbejdslyst, er faktorerne Medbestemmelsen og Ledelsen i top hos Create it REAL. Og Mening - den faktor som typisk har størst betydning for at skabe god arbejdslyst - fremmer de ved at dyrke deres mission statement og ved at give medarbejdere som Anders og Juliana kreativ frihed.


Vi tager hatten af for Create it REAL, som virkelig formår at skabe god arbejdslyst.


God arbejdslyst!


Ps. Husk at vi altid er klar til at hjælpe din virksomhed med god arbejdslyst. Så hold ikke tilbage med at kontakte os!


#Arbejdslysthistorie #Employerbranding #Motivation

175 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle